Bar Bodega Amposta. Amposta, 1

La bodega Amposta torna a estar oberta. Els germans Josep i Jordi Barragán Moltó, propietaris d’una xarcuteria amb solera del carrer San Fructuós, han comprat aquesta bodega amb la intenció principal de preservar el seu caràcter i evitar que algú altre la comprés i la convertís en altre tipus de local eliminant els seu contingut.

Han fet reformes significatives preservant els trets mes característics de la bodega: la magnífica nevera, restaurada amb cura, les botes de vi i les taules de marbre. El local ha guanyat molt amb lluminositat. Dins de la decoració hi han afegit documents històrics del segle passat aportats per veïns del barri.

Dit això, la veritat és que a nivell gastronòmic el canvi és considerable. Abans la paella que servien els dijous era de les millors que podies tastar a BCN dins d’un menú econòmic. Ara els preus ja no són tan ajustats perquè el projecte és diferent. Qui governa a la cuina és el chef Chema Martinez, ex-Bulli, ex-Inopia, ex chef d’Albert Adriá. Amb aquest currículum hom podria pensar que és del tipus d’establiment dels que diuen que el que t’ofereixen més que menjar és una experiència. No és el cas, a la carta no hem vist esferificacions, escumes ni deconstruccions. Sí tenen una bona secció de brasa i plats tradicionals com els «callos» amb capipota, peus de porc a la brasa amb trinxat, truitaoberta amb bolets, xatonada, canelons de pollastre de corral…

Espectaculars els dos contenidors de cervesa Estrella Galícia que han posat sobre l’antiga nevera. Subministren cervesa fresca sense pasteuritzar i sense gas afegit.

Resumint, si bé les proposta d’aquest local és més propera a la d’un restaurant amb un nivell de preus per sobre dels que tenen la majoria de bodegues no podem deixar de incloure-la en la nostra web. Si definim com a elements bàsics d’una bodega la nevera de fusta , les taules i taulells de marbre i el vi a doll, la bodega Amposta acompleix amb els requisits per seguir estan catalogada com a bodega, tot i que juga en un altre lliga.

Horari: Dilluns,dimarts: tancat

           Dim.-Diss. 12:30–16:00 y 19:30–23:00 h.

           Diumenge 12:30 /16:00 h.

           Tel936 73 83 46INFORMACIÓ ANTERIOR SOBRE LA BODEGA

Bodega autentica, conserva tots els seus elements originals. La nevera (Joia d’època) i les botes es mereixen una ullada. No sabem quan es va fundar, però sembla ser que té bastants anys.

A la pared pengen fotos antigues què ens descobreixen com era la zona a l’època de l’Exposició del 29. Un document gràfic testimonia que a 1953 era la seu de la penya excursionista “Los Sensatos” ,(uala!).

Des de fa 11 anys la porta en Manolo, que és un expert en establir complicitats amb el parroquians. Ambient molt del barri i força tranquil. Tenen anxoves, seitó, patates al forn, etc.

Un comentari

  • Hola! La Bodega Amposta ha tornat a obrir amb una nova gestió! Us invitem que passeu i coneixeu la nova Bodega Amposta! Un projecte gastronòmic fet amb molt de cor i conservant l’essència d’aquest emblemàtic local a Barcelona.
    Moltes gràcies!

Deixa un comentari: