Licorería Cervecería Victor. Passeig Bonanova, 105-107

Si entres per primer cop al bar Víctor, el primer que fas és sortir corrent al carrer a comprovar que no has estat transportat per algun procés de telecinesi a un altre barri. El passeig de la Bonanova no està situat al bell mig d’un barri de currants. Però tot el què hi ha dins del local et remet a un altre espai i un altre temps. Rere la barra hi ha una filera d’aixetes. A una d’aquestes, una per vi negre, hi posa el preu del xato de vi: 45 cèntims d’euro. El més greu és que aquest tintorro està de collons. Que et trobis amb això en un entorn d’antigues torres de l’alta burgesia convertides en seus de grans empreses o escoles de bisnis té la seva conya. El bar Víctor va ser fundat per el senyor Víctor Capdevila a l’any 1950, data de construcció de l’edifici. En principi era tan sols bodega per vendre vi a doll, sense consum al mateix lloc. El local actual és súper petit i l’original encara ho era més. El primer dia que un client va demanar un xato de vi en Víctor va anar a casa seva a buscar un got. No tenia barra i un dia un parell de veïns amb habilitats manuals van decidir ajudar a fer una barra i aquella mateixa nit ja estava feta. victor-3

Un detall que crida l’atenció és el que hi ha penjat a un altell: un pòster de la Legión, un escut perico, un pòster de la División Azul (Uff!) i un calendari del temps del frare que per cert, ja no es veu gaire. Lo de la Legió i lo de la División Azul té una explicació: el fundador de la bodega es va apuntar voluntari per anar a fotre tiros a Rússia i la família que tenia més seny que ell, el va fer baixar del tren a la següent estació. Malgrat tot al Víctor li va quedar la frustració de no haver-hi pogut anar i sempre va mantenir certa afecció per les institucions bèl·liques abans esmentades o si més no li va fer il·lusió decorar el local amb iconografia legionària i divisionazularia. Ah, també al costat dels elements esmentats a la paret també hi ha un rellotge de cuco fet per en Víctor on actualment hi viuen uns nans que per Nadal surten a passeig per la bodega (és quelcom exclusiu per iniciats). victor2

Tota l’escenografia concentrada en aquest petit espai és força peculiar, a destacar també uns retrats de cares pintades per en Víctor a les botes que hi ha sobre la barra. Són personatges del barri, incloent per exemple una minyona de l’escala del costat. A l’actualitat qui porta el negoci és el seu fill Pere, que durant un temps es va dedicar a l’ensenyament i després va seguir amb el negoci familiar. És la bodega ideal per al consum de proximitat, atès que en ser tan petita tot et queda summament pròxim: en Pere, els xatos de vi i els demés parroquians. És prou evident la bona sintonia d’en Pere amb els habituals. Insistim amb el que dèiem al principi, hom s’espera en un barri com aquest trobar gent més estirada, però a dins, potser perquè les mides de l’espai ho condicionen, la tendència natural és a tenir bon rotllo amb el que tinguis al costat, perquè com que el tens tant a prop millor portar-ho bé que malament.

Tenen vi a doll, vermut de la casa, tapes de llauna, anxoves, olives, patates xips, etc .

 

Horari de dilluns a divendres 10-15 h./19-23 h. Dissabte 11-15 h. Diumenge tancat.

Tel. 932031075

 

5 comentaris

 • Fernando Oriente Coromina

  Muy recomendable, buen ambiente y compañía, precios de antes de la crisis. Nadie se siente extraño, puedes encontrar obreros de la construcción, abogados, estudiantes, médicos, parados, jubilados, amas de casa, etc…., todos en buena armonía, sin distinción de clase u origen, compartiendo una cerveza o un vino en franca y alegre conversación, los temas de lo mas variado, deporte, historia, filosofia, actualidad y…., coña, mucha coña.

 • Legión, División Azul… ?! Estem bojos? Això hauria d’estar tancat no? Apologia del feixisme x un tubo. DEMENACIAL

 • Buen ambiente, diuen per aquí dalt!
  Fatxes!

 • Joseantonio

  Fachas sois vosotros que no tenéis ni idea de nada, informaros, pedazo de intolerantes, todos los que no piensan como vosotros son fachas, sois una marxistes fastigossos!!!!

 • Todos no, Jose antonio, ó los que lo son y fardan de ello. Gañan, abre un libro y informate tu antes de insultar. Bo-cher-noso!

Deixa un comentari: