Bodega Sant Medir. Sant Medir, 6

 

 

Aquesta bodega és 3G (tercera generació) autèntica de barri de tota la vida. Fent gala de la discreció i senzillesa que caracteritza a la gent treballadora que puja un negoci en temps durillos, a la façana no hi posa ni nom, tan sols hi posa Bodega. Però ens diuen que és la Bodega Sant Medir, nom del carrer on és situada. Està a la vora del Mercat de Sants, actualment tancat i en procés de rehabilitació des de fa gairebé 3 anys. Aquest fet esta afectant seriosament al comerç de la zona i els establiments que allí s’hi troben esperen el moment que es torni a obrir el Mercat i es revifi la activitat econòmica al seu voltant.

sant-medir-3

 I tot pensant que Gràcia va també tenir el seu mercat tancat per rehabilitació un bon temps, s’ens ha obert la gana de descobrir el comú ocult en la diversitat aparent, que ja es sap que és una de les bases del coneixement. Aquest dos barris tan emblemàtics de Barcelona tenen a part de les obres als mercats altres trets que els agermanen, superant distancies urbanes. Els dos tenen festes majors a l’estiu amb molta implicació dels veïns i visitades per molta gent d’altres barris. Altre característica comuna són las seves comunitats gitanes tan autèntiques, conservant els seus costums, les seves jovenetes esplendoroses i el català tan particular que parlen. I per últim la devoció quasi pagana per Sant Medir. Famosa és la cavalcada de colles des de Gràcia a l’ermita de sant Medir a Collserola. Diuen que l’origen d’aquest esdeveniment tan popular, especialment entre els nens gràcies a la pluja de caramels està en un promesa que va fer Josep Vidal, forner i pastisser establert al carrer Gran de Gràcia. Va prometre que si es curava d’uns problemes de salut que tenia aniria cada any el dia 3 de Març fins l’ermita de Sant Medir a Collserola, per agrair-li al Sant la curació. Ho va fer per primer cop l’any 1830, a cavall i repartint caramels dels que ell feia a la pastisseria. L’any següent va repetir acompanyat d’amics i això va evolucionar fins l’actualitat que hi participa fins i tot la secció muntada de la Guàrdia Urbana. Tot i que la desfilada més gorda és fa a Gràcia, a Sants també gaudeix de molt suport popular.

 sant-medir-2

L’any 1948 en Jaume Morell va obrir aquesta bodega. Malauradament no conserva la nevera original de fusta que era molt grossa. Tal i com ha passat a d’altres bodegues dificultats tècniques i burocràtiques els han obligat a canviar la calidesa de la fusta per la fredor de l’acer inoxidable.

El va succeir el seu fill Salvador i el Jaume, fill de l’anterior hi és actualment al capdavant.

El fet que estigui en un petit carrer, no de pas, en zona no turística, fa que l’ambient dins de la bodega sigui autèntic de barrí, casi de poble, d’aquest llocs on sembla que tots els parroquians es coneixen pel seu nom. Despatxen vi a doll, vermut de la casa i tapes clàssiques: anxoves, seitó, olives…

Horari: 8h fins 21h. Dissabte tarda i Diumenge tancat.

Tel.933395529

Deixa un comentari: