La Masia: 60 anys

El diumenge 18 de març ens vam donar un garbeo per la festa de 60 aniversari de la bodega La Masia. Des del Mededebebé seguim catalogant aquest establiment com a bodega perquè tot i que ja no despatxen vi a doll, ni tenen un munt de botes de fusta, l’ambient que a dins es respira segueix sent de bodega

Vàrem calcular amb els amfitrions que, “a grosso modo”, devien haver-hi unes 300 ànimes. Jovent,  però també gent dels principis.

 

 

Tot tipus de tapes, dolços i begudes a dojo. Platerades i platerades, sortidors de cervesa de més a més, cava que no falti, i molt, molt bona disposició, tant per part dels assistents com pel servei.

Es notava que la gent gaudia de valent i sobre tot els organitzadors.

El carrer d’Elisabets va romandre parcialment tancat al tràfic rodat, fet que va permetre posar-hi un petit escenari per tal d’ acollir un breu concert de rock’n’roll i també posar-hi una filera llarga de taules amb menjar.

 

En Carles (2g – 50 anys al mostrador), estava de lo més cofoi.

Malgrat la quantitat de gent que va tenir d’atendre, encara va puguer dedicar-nos uns minuts per explicar coses de “los viejos tiempos”, com per exemple, l’addicció d’en Paco Candel pel bacallà a la llauna i que el tenia com a parroquià fixa del dissabtes, la freqüència de visites de boxejadors famosos com Urtain (la Fed: Cat. de Boxa estava a tocar, en temps del Price), la clientela provinent del Paral·lel en temps de les vedettes, lo perillós que era el carrer als 70-80’S, i un llarg etcètera que potser seria ja per fer novel·la….

La Montse (3g – 12 anys al mostrador) constata el canvi generacional..

A l’anterior generació, la parròquia es composava principalment de gent gran aficionada a trobar-se per un cafetó, un vinet i puguer fer una partida en bona companyonia.

Actualment, la clientela és a base de gent jove. L’oferta cultural del barri – Macba, Cccb, festivals com el Sonar i sobre tot la proximitat de les universitats- és el principal motiu.

La Montse denota entusiasme. Citem paraules textuals : “Això no és una bodega, es casa meva. Visc al pis de a dalt, és com estar 24 hores pendent. Considero que el carinyo envers el client és imprescindible, vull que es sentin com a casa seva, i he aconseguit traspassar-ho als meus col·laboradors, al servei.”

Comenta, també, que tenen uns menús (6 de diferents) de sopars per butxaques joves -o no tant joves- de 15 € a base de tapes.

Durant la festa varen projectar al’interior del local un DVD amb la història del local.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *