Bar Bodega Electricitat. Sant Carles, 15

Quan s’anomena la Barceloneta hom ja ensuma flaires que fan intuir que hi hauran bons menjars i bones begudes.La bodega Electricitat no és una excepció. Situada a una de les cantonades de la plaça del mercat, aquesta bodega trenca una miqueta amb l’arquetip de la bodega de sempre, doncs al contrari de ser petita, abigarrada i opaca, té molta llum exterior. Fa cantonada i té tres portes de cristall transparent amb reminiscències modernistes proporcionant un ambient lluminós prou agradable.

Així, podem veure a la perfecció la barra de fusta llistada i marbre, les neveres i els barrils tots originals des de la seva fundació a l’any 1908.
L’origen d’aquest local ve donat perque a finals del XIX allà hi va haver el primer “pou de llum” de la Barceloneta que encara roman en el soterrani, segons ens informen. Comenten, també, que abans del 1908 havia estat una barberia.
La Tere i el seu germà Coqui mantenen la promesa de conservar tant el local en sí, com l’oferta pels parroquians. És a dir; les tapes (molt variades) segueixen sent les de sempre. Un altre fet que ens confirma el seguiment de la tradició és que els treballadors van entre setmana amb el seu propi bocata i demanen el clàssic porro de vi o cervesa i el seu cafetó o carajillo.
Els caps de setmana a l’hora del vermut esta ple de gom a gom, però en Coqui sempre ens trobarà un lloc si volem compartir taula.


Vermut amargant del bò, vell de-de-bò, tapes fredes excel·lents a dojo que es poden consumir també en combinats.

Ambient molt agradable, i el mar a la vora. Dilluns tancat.

2 comentaris

Deixa un comentari: