Bar Bodega Chiqui. Vilamarí, 29. BCN

És una bodega veterana, situada en un edifici construït en el temps de l’Exposició Universal del 1929  quan es va urbanitzar la zona de la plaça Espanya i la muntanya de Montjuïc. Va ser bodega des del principi. Una notícia a La Vanguardia a l’any 1934 parla de la constitució del Club Esportiu Arenes, tenint com a seu social la bodega Chiqui, ja amb aquest nom. El nom d’aquest club ens dóna una idea de la influència de la plaça de braus en aquest barri.

A la vora de la bodega també hi havia el canòdrom Pabellón, lloc curiós, amb patina de postguerra. Allà els pobrets treballadors dels anys 50 podien distreure’s tota la tarda per pocs calers tot fent apostes barates. La imatge dels elegants galgos corrent rere la llebre mecànica, donant voltes a la pista el·líptica, mentre el terra s’omplia dels paperets estripats de les apostes, podria haver format part de qualsevol pelí-cula neorealista italiana. Més d’un guanyador de les apostes anava a gastarse la pasta bevent petricons de vi a la Chiqui.

chuiqui3

L’any 1959 l’Enric i la Tresa es van fer càrrec de la bodega. A l’any 1992, segurament influenciats per l’esperit olímpic que va transformar tota la ciutat, hi van fer unes reformes per modernitzar el local. Aquesta operació estètica va afectar la barra i altres elements del local, perdent així algunes de les característiques de les bodegues clàssiques. Per sort, les velles botes de vi allà segueixen subministrant el seu suc al veïnat i també conserven les taules de marbre originals. En l’actualitat la parella formada per l’Enric, fill dels abans esmentats, i la Núria són els que gestionen la bodega. Ell, amb l’experiència de haver-se criat entre el marbre i l’olor de la fusta impregnada de vi. Ella és una bona públic relations. Està molt bé que un local de tipus familiar de segona generació com aquest sobrevisqui en una zona on proliferen les marisqueries destinades als directius que van a fer negocis a la Fira de Montjuïc. Pots beure vi de Gandesa i del Priorat en porró. Comencen servint esmorzar des de les 7 del matí i estan oberts fins les 10 del vespre. L’hora del vermut a la bodega Chiqui és de les que té més fans. La seva especialitat son les conserves de qualitat: escopinyes, navalles, musclos i altres. L’ambient familiar i el tracte directe amb els parroquians són el secret d’aquest lloc. Molts veïns hi van a la tarda a fer la partideta de dominó o de cartes.

chuqui2

Esmentarem un detall: és la bodega de capçalera d’en Quim Monzó. No tenim costum de relacionar les bodegues de la nostra web amb personatges famosos o mediàtics. De fet si fos la bodega de capçalera de la senyora Belen Esteban no ho remarcaríem. De fet, si aquest fos el cas, senzillament no estaríem interessats en parlar d’una bodega si a ella li agradés, perquè no compartim gustos. Però el fet que li agradi al senyor Monzó, tenint en conte el seu conegut sentit crític de les coses, les persones i les situacions, diu molt de la bodega Chiqui.

Horari:

Dilluns-Divendres de 7 a 10 h.

Dissabte de 7 a 15 h.

Diumenge de 8 a 15 h.

Tel-933250833

Deixa un comentari: