Bodega de Barri. Lepant, 280

L’Isidre, el senyor responsable de la Bodega de Barri és un personatge curiós. L’any 2008 va agafar aquest local que era un bar bodega obert al 1950 i va decidir canviar-li el nom. Li va posar “Bodega de Barri”. Quan al Moviment de Defensa de Bodegues de Barri ens vam assabentar de l’existència d’una bodega de barri que es deia Bodega de Barri vam entrar en un bucle mental que quasi ens peta el cervell. Quin motiu ocult pot portar a algú a batejar una bodega de barri com Bodega de Barri? Hem considerat diverses possibilitats. Podria ser que l’Isidre estimi i respecti tant la seva clientela que li poses aquest nom senzillament perquè no tinguessin que utilitzar regles mnemotècniques per recordar altre tipus de nom. És evident que recordaràs aquest nom millor que si es digues Bodega Camps, o Bodega López.. A més considerant que en aquesta bodega et posen un vermut de la casa d’unes dimensions brutals, després de beure’n més d’un si et pregunten d’on vens serà mes fàcil dir: de la bodega de barri. Altra possibilitat és que l’Isidre sigui un cachondo, que ho és, i que senzillament no tingués masses ganes de trencar-se el cap buscant un nom.

És una bodega que no segueix els patrons clàssics. Té botes de vi, despatxen vi a doll, una llarga barra d’acer inoxidable espatlle una mica el paisatge interior, en realitat estèticament és bastant desastre, però passes d’això en quan l’Isidre i els seus ajudants t’ofereixen el seu bon tracte. L’oferta de tapes i productes que tenen per acompanyar el beure és immensa. La nevera d’embotits és algo així com la cova d’ Ali Baba, un món de sorpreses i tresors per a la vista.

Molt bon pernil, cecina de Lleó, morcón, arenque, formatge manxego, cabrales amb sidra, seitó, anxoves, morcilla , berberetxos …. I també un sector rere la barra dedicat a la modernitat en el que s’exposen una respectable col·lecció de ginebres i tòniques per fer els gintònics més exòtics.

També tenen terrassa amb taules al carrer.

Horari: 7:30 – 24 h. Dissabte 8-24 h. Diumenge 8-3 h.

Tel. 93 4363552

[google-map-sc focus=”0″]

Deixa un comentari: