Bodega Iturre. Sardenya, 361.

Bodega curiosa. Tot i estant en la zona d’influència de la Holly Family no està inundada amb imants de nevera que reprodueixen les torres del “templo expiatorio” ni del pobre drac d’en Gaudi. Una senyora que es deia Palmira la va posar en marxa l’any 1930. I en aquella època el que es veia des de la bodega eren camps. I just per davant passava una riera. Ens expliquen veïns veterans del barri, que com que en aquella zona hi confluïen diverses rieres, els trossos de terra que restaven a l’entremig semblàvem illes i per això els carrers tenen aquests noms, Sardenya, Sicília… Aquesta informació no està contrastada, però la posem perquè té la seva conya. Va tenir un parell de propietaris més fins que a l’any 1986 se’n va fer càrrec en Jaume Gasol que li va donar el nom que tenia fins fa molt poc (Bodega Jaume). Fins aquest punt en aquesta bodega només despatxaven vins i licors, no es podia consumir res a dins.

 

Des d’aquest últim mes de febrer, en jubilar-se en Jaume l’establiment és en mans de’n Juanjo Mardones Iturre que ha fet alguna intervenció a l’espai de manera que ara hi ha una petita barra i taules. Això vol dir que ara si que pots anar a fer el vermut i gaudir de les tapes que prepara en Juanjo. Ell és un personatge curiós, com un nen hiperactiu de tamany King Size, no para quiet un segon. És basc i com ja se sap que els bascos poden néixer on els s’hi roti dels collons (com diuen a Lleida) va decidir néixer a Barcelona. És dels que et diu que la definició d’Oceà Atlàntic és “gran masa de agua que desemboca en la Ria de Bilbao” .

 

Segueixen despatxant vi a doll, el vermut de la casa es l’Yzaguirre. Tenen bones anxoves, també per “Take away”, musclos, seitó, un pebrot confitat (espectacular), torta del casar , carpaccio de bacallá i d’altres. Al Juanjo li agrada cuinar, també aquí el seu ADN basc es manifesta. També venen ampolles amb etiqueta pròpia de diferents vins per cuinar , (carn, peix…). Tenen “compost de roure” que no és un adob per afegir a la terra de l’hort, sinó un conyac de 30º per afegir a l’olla.I atenció: beguda i tapa 3 euros.

Horari:Dilluns-Divendres 9-2/5-9 h

Cap de setmana 9,30-3 h.

Tel. 934577043

[google-map-sc focus=”0″]

Un comentari

Deixa un comentari: