Bodega J.Cala. Pere IV, 460

Aquesta bodega queda un pel allunyada del centre. (Si considerem que el centre del món ès la plaça Catalunya, tal i com pensa molta gent de manera equivocada. El personal que hi entén sap que com deia Salvador Dalí el centre del món és a l’estació del tren de Perpinyá). Va ser fundada per la família Roca l’any 1927. Després de dues generacións servint vermuts ho varen traspassar fa 30 anys a la mare de Jose Antonio G. Cala, el qual juntament amb la seva parella, la Rosa, salvadorenya que li dona el toc tropical al local, és al capdavant de l’establiment.

 

És un local amb una llum molt especial que li entra per les vidrieres d’una àmplia portalada. Altre fet remarcable és que potser és un dels establiments més “nets i polits” dels que hem visitat. És curiós que ara sigui a la vora de la modernitat del Fòrum, però segons ens explica en Jose A. en una època va tenir que fer una selecció de clientela perquè la proximitat del barri de la mina feia que a voltes hi anés personal amb comportaments poc convenients.

Té una bona col.lecció de botes de fusta de forma oval. Aquest tipus de bota li confereix a l’espai un aire de lleugeresa, en contraposició a les rodones que donen la impressio d’estar més ancorades a terra. Hi ha una nevera d’obra amb portes de fusta i tiradors originals de llautó, destacant especialment un element central de marbre amb una petita repisa i dues aixetes conformant el conjunt un testimoni d’elegáncia d’altres temps. Les parets tenen diverses fotos i pòsters de tema taurí, flamenc i coses tan dispars com una gran foto de Salvador Allende amb Pablo Neruda, fotos de boxa o una gran foto antiga de la familia Roca al complert. Hi ha també una extensa col.lecció de clauers i alguna que altra ampolla antiga.

Horari:
De 9 a 16 h. Dilluns tancat

[google-map-sc focus=”0″]

Deixa un comentari: