Bodega La Riera. Vallcarca, 81

La Bodega La Riera és un cas curiós de recuperació de una bodega antiga. No hem aconseguit massa informació sobre qui la havia fet funcionar abans. Sembla ser que funcionava des dels anys 50 i que fa com un any i mig que estava tancada. Els que hi són ara al capdavant , des de fa ben poc, són un col·lectiu de joves que formen la Associació de Festes Alternatives de Vallcarca. I sembla ser que a més de despatxar vi, volen despatxar idees i programen diverses activitats culturals És evident que hi han posat il·lusió i energia, que s’han arremangat i li ha fet un bon rentat de cara a l´espai, tot i conservant molts elements originals.

Té dos aspectes notables: la llum i les dimensions. És un local gran, quadrat, inundat per la llum que li entra a dojo pels amplis finestrals que donen al carrer. Les parets vistes a distància sembla que tinguin un estucat venecià model Via Vèneto (és a dir, dels cars). Però és un efecte òptic, en realitat van treure tota la ronya que hi havia amb un aparell d’aquest de netejar amb aigua a pressió i el resultat és espectacular.

Té elements decoratius senzills, un gran mirall que et torna una còpia de l´interior, petites pizarres a on en colors anuncien les tapes o els bocates, velles garrafes de vidre verd, alguna foto d’en Capa, algun element floral i sense ser recarregat, (menys es mes, com deia Mies Van Der Rohe), tot plegat crea un ambient molt agradable.

La barra també és ben curiosa, amb unes rajoles colori-des tipus cortijero.

Tenen vi a doll, tapes diverses i bocates.

I com que són a l’inici d’un projecte força interessant i no sembla que sigui un grup empresarial que ha invertit pasta per fer-ne mes, sinó que són una penya jove amb ganes de fer coses, passar-ho bé i que s’ho passi bé l’equip visitant, des de aquí volem donar suport a aquest projecte recomanant-vos que hi aneu qualsevol dia.

Horari:

De Dilluns a Divendres de 7 a 23 h.

Cap de setmana de 10 a 23 h.

[google-map-sc focus=”0″]

 

5 comentaris

Deixa un comentari: