Bodega L’Avi Manel. Consell de Cent, 416

L’Avi Manel va ser fundada com a bodega l’any 1960. Despatxaven vi a doll, però no es podia consumir in situ, era més aviat un creuament de bodega, ultramarins i en un temps fins i tot tenia al carrer un cotxe d’aquests per a nens que funcionen amb monedes, es mouen i fan soroll. Ens han dit que l’ultima persona que la portava era el cantant de Los Salvajes. Els que ja som puretas recordem molt be d’aquell grup de rock de BCN que versionaven als Rollings i d’altres grups anglesos. Des del 2008 és en mans de la Mariangels. A més de bodeguera és metgessa en actiu , ho escric tot sabent que no li fa massa gràcia que es mencioni aquesta circumstància, però aquest detall és important perquè en cas molt greu de baixada del nivell vermutero en sang igual ella pot fer, supossem, una intervenció d’emergència via intravenosa, gota a gota, no és questió de passar-se, per tal de restablir aquests nivells vitals de vermut.

Diu que un dia a mitja nit tornant d’un turno de guàrdia a l’hospital va veure el rètol a la bodega de “se traspasa” i va tenir una epifania que la va forçar a no parar fins aconseguir fer-se amb l’establiment. Després d’un procés de remodelació la bodega inicia una nova etapa en la que a més de seguir despatxant vi a doll es pots consumir begudes i tapes a dins i a la terrassa al carrer. Tenen a més de tapes clàsiques d’altres més originals, com humus amb anxoves o fajitas vegetals. També ofereixen un kit de vermut take-away.Si demaneu un vermut us el serviran amb una mena de pipeta de plàstic que conte un líquid que vosaltres haureu d’exprimir per tal d’alliberar-lo dins del got. O no, és un moment en el que es posarà a prova la vostra capacitat d’autodeterminació. El contingut secret de la pipeta és suc de berberetxos.

El local a més d’una bona col·lecció de botes té una nevera de fusta immensa, de les més grans que hem vist, es veu que era més gran i que la van retallar per problemes d’espai. Al fons un quadre molt gran, fet per un pintor veí del barri als anys seixanta amb una escena costumista sobre el món del raïm, té una llum especial, es mereix més d’una ullada.

Horari:

De dimarts a dijous de 10 a 21 hores

Divendres fins a les 12:30

Dissabte, diumenges i festius de 11 a 15 hores

Tel. 93 245 33 93

3 comentaris

  • NO HI ANEU!!! Un timo de lloc! 8 € per un got de vermut i 4 filets d’anxova! Ni el Vermut ni les anxoves valien res! A més el paio del local súper borde i “quillolo”, la música infame…Un 0 !

  • La Bodega de l’Avi Manel és un espai molt bonic, on el vermut és dels millors que he provat mai.
    Fa recordar els típics bars que anava de nena amb el meu pare, té un toc rústic molt agradable.
    Si no hi ha massa gent la mestressa us farà passar un bona estona pregunteu el que pregunteu.
    Recomano aquest lloc sobretot els migdies del cap de setmana que es genera un ambient de “hora de vermut” molt de barri.

  • Pingback: Bodega Montferry, el bar que ho peta | Sant Antoni (i part de l'estranger)

Deixa un comentari: