Bodega Padua. Padua, 92

La Bodega Pàdua va començar l’any 1949 com a magatzem de venda i distribució de vins a l’engròs. Als anys quaranta, temps de post guerra, la gent d’aquest país s’havia apuntat a una operació bikini massiva de manera no massa voluntària, però en aquells temps de penúries havien emprenedors que van descobrir un nínxol de negoci: el vi. Mentre que els nens berenaven pa amb vi i sucre, el pares (i les mares) li fotien al porró, que era la droga més a l’abast, per tal de fugir de la grisor de la vida quotidiana. Tot això ho comentem perquè tenim fitxada més d’un bodega oberta en aquells anys.

padua-5

Aquest establiment va passar al cap d’un temps al comerç minorista, despatxant vi a doll a la gent del barri. En aquell temps en Vicenç Ratón era un treballador de la casa que va aconseguir l’any 1979 ser l’amo del negoci. L’espai va anar evolucionant, van posar una barra i com que a l’Ana Maria, dona d’en Vicenç, se li donava bé el cuinar, van començar a fer menjars. Actualment en Jordi (fill d’ells) és el responsable de la bodega, a més de ser el cuiner. És un personatge al qual se li nota que li agrada la seva feina i que denota imaginació en l’esforç que fa per tenir una oferta variada. S’ha inventat un “aperitiu anticrisis” difícilment superable: per 1,95 euros, un vermut Izaguirre, un filet d’anxova de l’Escala, olives farcides i patates chips: espectacular. És capaç de presentar-se a la seva pàgina de Facebook amb aquestes paraules: “Soy Ratón, tengo aspecto de loro y alma de burro”. Que bèstia!. Tant ell com la Ruth, la seva dona que és la reina del menjador,  i la resta de personal són dels que saben tractar bé als clients. Ja hem dit més d’un cop que el què més ens agrada de la majoria de les bodegues que coneixem és que al ser negocis de tipus familiar, quan et serveixen un vermut ho fan amb un somriure i no amb cara de fer-te un favor tal i com succeeix a molts altres llocs. A part del vermut amb varietat de tapes, al migdia tenen un menú que per un preu ajustat ofereix una cuina tradicional de mercat. Pots gaudir de plats especials com l’arròs al forn que fan el dimarts durant l’hivern, la paella dels dijous o els cargols amb recepta de l’avia els dissabtes.

 

 padua-2

 

Al local hi predomina la fusta, a part de les botes de vi, això combinat amb la il·luminació adequada crea un ambient molt càlid.. Té una barra llarga i una cuina a la vista, aquest ultim detall és important, quan tothom pot veure que passa a la cuina dóna la sensació que no tenen res d’amagar. L’espai destinat a menjador és prou ampli i té unes prestatgeries que són com una mena de museu d’antiguitats, ràdios, teles, aparells diversos que han estat cedits per clients. També pengen fotos antigues, una afició d’en Jordi, força interessants. I al final i tenen un pati al aire lliure amb plantes que convida a seure i prendre la fresca. Algun conegut del barri al parlar d’aquesta bodega ens ha dit: ”ah, la bodega del burro” perquè tenen un ruc de cartró al costat de la porta, al carrer. Fer-hi una visita no és fer “el burro”, és estar “al loro” (en tenen un de mascota).

Horari: 7-22 h. Diumenge festa.

Tel. 932 123 056

5 comentaris

Deixa un comentari: