Bar Bodega Quimet. Vic, 23

El David Montero feia una volta per Gràcia un dia, a principis del 2010, i va veure un cartell de “Se traspasa” a l’antiga bodega Quimet i després de fer una ullada va sentir com algo dins seu deia : “Esto p’a mi”. Amb el seu germà Carlos van decidir donar-li una segona vida a aquell local que últimament estava massa tranquil. I després de molts dies de molta feina van tenir l’astúcia de fer reformes de manera que al final semblés que no havien fet cap reforma. I el que en principi es podia considerar una aposta arriscada (el tirar endavant aquell local en temps de crisi) en poc temps es va convertir en una aposta guanyadora i a dia d’avui el Quimet és una de les bodegues de referència de Gràcia i un exemple de com un negoci antic es pot convertir en algo actual que funciona sense perdre les seves essències de tradició. Han conservat tot els elements com la nevera, les botes, els marbres i si s’ha afegit algun de nou ha estat amb la línea del que hi havia. Segueixen despatxant vi a doll.

El tracte que et donen al Quimet és un dels valors afegits més importants. Els germans Montero amb l’ajut de l’Eva i la Jénifer (que també són germanes) et resulten més propers que els cambrers estressats de les cafeteries. Quan amb un somriure et posen un vermut de la casa, que és molt bo, aquest sembla que tingui encara més bon gust.

L’origen d’aquesta bodega ens porta al 1954 quan la va obrir el senyor Quimet i després va passar a mans de l’Eugeni, que en jubilar-se ho va traspassar als Montero Brothers.

En aquesta nova etapa un dels aspectes més interessants és l’oferta de tapes. El David és cuiner i aplica els seus coneixements en l’elaboració de tapes, fent-ne de clàssiques com per exemple les “Papas arrugàs amb mojo picon” típiques de les Canàries o creacions com la tartaleta de verdures amb formatge de cabra. Tenen uns embotits i formatges d’Extremadura que són droga dura, t’hi pots enganxar, el pernil, el formatge “Picantito”…El variat de vermut del Quimet, amb olives, anxoves , tonyina, berberetxos i més coses és molt potent.

I ara que hi ha gent que diu que no et ven productes sinó experiències hi podeu anar al matí ben d’hora i esmorzar “Molletes” que són uns panets petits calents molt especials que et serveixen juntament amb uns platets amb bon oli, tomàquet ratllat i pernil, una bona experiència. I els caps de setmana una oferta a bon preu de cava amb ostres.

Hi ha molt bon ambient, amb predomini de gent jove del barri i algun Erasmus que hi van una mica fugint dels bars de copes del barri que et produeixen traumatismes a la butxaca a l’hora de pagar.

Horari: 7 a 23 h.

Tel.93 218 4189

 [google-map-sc focus=”0″]

2 comentaris

Deixa un comentari: