Bodega Román. Nació, 49

La Bodega Roman va ser fundada l’any 1958 per la família Coll, a principi no tenia ni barra, després se’n va fer càrrec un senyor manetes que li va fer una barra. Als voltants del 2005 va ser traspassada a una família argentina , formada per l’Erica, el seu marit Eduardo i el seu germà Claudio que no han tocat res de la seva estructura i decoració. Està situada en un carrer molt tranquil d’aquest barri, que per cert no hem aconseguit esbrinar si pertany a Camp de l’Arpa, al Clot o a Camp de l’ Arpa-Clot. El resultat d’una mini enquesta feta a peu de barra no ens ha aclarit aquest punt. Sembla ser que en el seu dia aquests barris van decidir que el pla urbanístic d’en Cerdà els hi tocava l’entrecuix no van deixar que arribes fins allà. La Bodega està contagiada de la tranquil·litat que es respira en aquests carrers, amb edificis de poca alçada i trànsit escàs. Es nota molta complicitat entre aquesta família i els parroquians habituals que son gent del barri.

Els dies que hi ha futbol el local funciona realment com a club social, hi ha seguidors del Barça, del Madrid , de l’Espanyol, del Boca. L’ Eduardo i en Claudio observen les bronques futboleres des de la perspectiva d’aquells que han vist com al seu país aquestes bronques sovint acaben a garrotades i trets.

L’origen transatlàntic d’aquesta família ha estat enriquidor per la bodega ja que han aportat elements propis de la seva terra amb un mestissatge gastronòmic força profitós. A més de tapes clàssiques, cal destacar el morro fregit i una secallona de producció artesanal que és boníssima. Fan empanades argentines i una especialitat de la casa és la Provoleta , una llonza de formatge Provolone feta a la planxa amb espècies per sobre: espectacular, immensa de tamany i de sabor. Molt recomanable. El Vermut de la casa, que tenen en bota, és el Perucchi.

La decoració del local és bastant particular, tenen botes de fusta però ja no despatxen vi a doll. Hi ha un ampoller amb moltes ampolles que semblen recuperades de la bodega del Titànic, recobertes d’una densa capa grisosa, és a dir que llegir la marca és més difícil que pillar una Primi. En Claudio, com la seva germana, és d’origen guaraní i això es nota per que et parla amb aquell ritme propi dels pobles que tenen un altre concepte del pas del temps, que és quelcom que ni es guanya ni es perd i en conseqüència tenir presa és una tonteria. Ens ha explicat que al magatzem encara tenen moltes més ampolles, la majoria en un estat que necessita un peritatge gaire be de tipus forense per endevinar quina classe de vi contenen. L’ Eduardo és com un director d’orquestra que aconsegueix que tot plegat soni bé. Resumint, autèntica bodega de barri per gent del barri però que si no ets del barri et tractaran com si ho fossis.

Horari: De 9 del mati fins la 1 de la nit

Tl.93 435 3079

Deixa un comentari: