Bodega Sopena. Clot, 55

Està situada al carrer principal del Clot, a l’antic municipi de Sant Martí de Provençals. Aquest barri ja existia a l’edat mitjana. Gràcies a la proximitat de Rec Comtal hi havien molts horts i molins, també es feia bona mel, d’aquí el nom de “Clotum Melis” que tenia en aquells temps. La bodega abans era coneguda com Can Guixé, sembla ser que existeix com a tal des de 1845. A més de vendre vi i havia una destil·leria de licors. Ens bull el cervell pensant quin tipus de destil·lats explosius sortirien d’allà dins, potser fabricaven l’aiguardent destinat a preparar las “barrejas” que es prenien els traginers que portaven productes de l’hort a Barcelona i com en aquell temps no et feien bufar… Encara existeix un pou a la part de darrere. Tot l’establiment va sobrat de veterania. La fusta és present tant a les botes com a les parets i estanteries.

Fa 35 anys se’n va fer càrrec la senyora Pilar i des de fa poc el seu fill, el Ferran, s’ha decidit a continuar amb el negoci familiar. Aquí descobrireu un tipus de bodeguer diferent: el bodeguer Heavy, amb pinta de Heavy ortodox. Amb la seva samarreta negre de KISS o d’algun altre grup us servirà el vermut de manera que tot seguit oblidareu que sou un nou vingut. Suposem que si en lloc de ser Heavy fos legionari portaria tatuat allò de “Amor de Madre” perquè ens explica que ell és soldador especialitzat en grans muntatges , que treballava pràcticament sempre a l’estranger i que era un enamorat de la seva feina. Però en començar a tenir la seva mare alguns problemes de salut, va decidir deixar-ho tot i treballar a la bodega per estar amb ella i no deixar-la sola. Tot i que ara li tocava anar a currar a Canadà una temporada, va preferir quedar-se al Clot. I no ens sorprèn perquè és un barri amb caràcter, d’aquest que fins fa poc segur que els chavals jugaven al carrer al sortir d’escola i això està bé perquè fomenta el col·leguisme i cimenta les amistats que duren tota la vida. El Ferran li està donant nova “vidilla” a la Bodega, està treballant per recuperar l’espai interior a on s’hi troba un gran arc de pedra que estava tapat i que és força autèntic.

Tenen tapes clàssiques, entre les quals destaquen les anxoves, molt bones, i a mès d’una extensa col·lecció de vins a granel i embotellats, també hi ha cerveses artesanals. Allà hi trobareu la Birra 08, cervesa tipo Ale, feta al barri que està molt bé i recomanem que la proveu entre altres coses perquè és un exercici màxim de consum de proximitat, fotret al Clot una birra feta al Clot. Un detall curiós és un cistell de vímet amb un munt d’ous per vendre, una imatge realment d’altres temps.

Horari: 10-21:30 h. Diumenges 9-16 h.

Tel. 932311505

9 comentaris

 • Amics del mededebebe, digueu el que volgueu, que es tipic, que es l esperit pero tinc que dir una cosa: EL TABURET VERMELL DE LA SEGONA FOTO CANTA!

  • Benvolgut David, la veritat es que tens tota la raó. Malauradament al Mededebebe no tenim un protocol d'actuació definit per aquests casos. Una possible solució seria proposar a l'amic Ferran de la Bodega Sopena que hi afegeixi uns quants taburets més que cantin i llavors ja es podria considerar una Coral.

  • jajajajajaja !, es veritat, la decoracio ja es motiu per encetar un nou blog o grup de facebook i no es el cas. Continueu com fins ara, amb aquesta dificil tasca de voler que les bodegues de Barcelona continuin vives. Salut !!!!

 • Que heu de dir del taburet, a la meva dona li encanta, jajaja. Això és el que fa que la Bodega Sopena sigui algo més que un comerç de barri, a la Bodega Sopena tot té cabuda i tothom que vingui amb ganes de passar-ho be, sempre es benvingut. Us ho dic com a client i sobretot com amic de la Pilar, d’en Ferran i de la iaia Maria, gràcies a ells, estic totalment integrat al Clot.
  Si voleu passar una bona estona, prenent bons productes i amb un tracte “super familiar” només heu de venir.
  Una abraçada per a tots.

 • HOLA COMPANYS ,SOC EN FERRAN (EL BODEGUERO ) L AUTOR DE LA POLEMICA DEL TABURET AJAAJAJAJA AQUEST TABURET ARA MATEAIX ESTA A CASA DE UNA CLIENTA I GRAN AMIGA DE LA BODEGA QUE ES VA ENAMORAR D ELL,,I SE QUE CADA MATI AQUESTA BON AMIGA ESMORÇA ASSEGUDA EN ELL.
  M AGRADA MOLT QUE LA GENT PUGUI ESPRESAR EL QUE PENSI ,,AQUESTA INTERACCIO FA QUE LES BODEGUES SIGUIN MOTIU D UNIO I DE APROPAMENT DE LES PERSONES .
  UNA ABRAÇADA BEN FORTA A TOTS I SALUT!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Vins, anxoves and R´N´R!!! una combinació que m´encanta! Bodeguero tot terreny, ho confirmo i tracte familiar espectacular. Lloc històric amb caliu i bon tracte, millor estada impossible.

   Salut&Vi a doll!

  • Hostia Ferran, no pot ser, has de recuperar aquest taburet, diga-li a la clienta que tel torni, no pots renunciar tan alegrement a una part del patrimoni històric de la teva bodega.
   VOLEM EL TABURET VERMELL DE LA SOPENA AL SEU LLOC!!!!!!
   La Direcció de MEDEDEBEBE

 • ¡Un lugar imprescindible, buen rollo y buen genero!

 • Pingback: Ruta de bodegas por Barcelona » LaGulateca

Deixa un comentari: