Bodega Xavier. Vallhonrat, 18

A un barri amb personalitat i carregat d’història com el Poble Sec no hi podia faltar una bodega com aquesta. Probablement els activistes de la CNT hi anaven a fer una barreja per recuperar-se i seguir la lluita al carrer durant la vaga general de La Canadiense de 1919.

És un establiment petit, molt proporcionat de mides, no té taules, però sí al mig hi poséssim un sofà et podries sentir com a casa, petant la xerrada en família. Els parroquians habituals fan self-service, prenen ells mateixos els quintos de la vella nevera de fusta. Nevera clàssica dels anys quaranta, amb un compartiment gran per les barres de gel que abans venien a comprar els veïns, amb tiradors originals de llautó, bon exemplar d’arqueologia del fred.

En Xavier i l’Asun porten aquesta bodega des de fa 9 anys i amb la seva manera de fer aconsegueixen crear un ambient especial.Abans d’ells en Quimet hi va ser-hi des de que va entrar als 14 anys com aprenent fins que es va jubilar y abans d’ell la duia el Fidel, nom amb el que els més veterans encara li donen al Xavier.


Tenen vi a doll, bon vermut, varietat de vints embotellats i unes anxoves de bona mida i qualitat, molt recomenables, cosa de la qual va donar testimoni el Ferran Adrià un dia que les va tastar aprofitant que estava per allí a la vora muntant un megaxiringito.

Horari:
10-3 i 6-10
Tancat Dissabte tarda

[google-map-sc focus=”0″]

Deixa un comentari: