Bodegueta la Nani. Renaixença 50-52. BCN

Hi ha certa semblança entre les bodegues i les tribus perdudes de l’Amazones. De tant en tant es descobreix una nova tribu desconeguda que no havia estat mai abans contactada per la civilització occidental. Quan això succeïx s’han de prendre mesures per protegir als individus d’aquestes tribus ja que no estan immunitzats contra els virus i bacteris que els hi podem transmetre.

Amb les bodegues desconegudes passa el mateix, no s’ha de deixar que tothom sàpiga localitzar-les en mig de la selva urbana, no fos cas que se’ns omplin de guiris torrats.

 

Pensàvem que ja teníem controlades totes les bodegues antigues de BCN. Doncs, grata sorpresa, resulta que no és així. Aquest últim descobriment l’hem fet al barri del Guinardó. Ens trobem, per sort, amb un altre cas de bodega antiga en que, com en els casos de la Salvat a Sants, la Quimet a Gràcia o la Carol al Clot, al jubilar-se la gent que la portava no ha estat el final de tot sinó el començament d’una nova etapa.

La Bodegueta la Nani era en origen una Bodega Montferry, oberta als anys 50. A l’any 1968 se’n van fer càrrec una parella, en Sisco i la Mari. Hi van ser-hi fins l’any passat, 2017, quan la van traspassar a la Nani. Ella i la seva germana Gemma han respectat els elements interiors originals. Cal destacar la nevera original d’obra amb varies portes de fusta en perfecte funcionament. Podríem dir que la seva presència refresca tot el local, és un gran testimoni de l’època en que els parroquians, a part de portar una garrafa per comprar el vi, duien també una cistella per comprar un bon troç de gel per la nevera de casa.

Segueixen venent vi a doll i tenen una amplia oferta de tapes. L’ambient és molt familiar i de barri.

Horari: dilluns i dimarts de 7:30h a 16h. Dimecres, dijous i divendres de 7:30 a 16h i de 19h a 00h. Dissabte i diumenge de 11h a 16h.

Tel. 931 562 212

 

Deixa un comentari: