Celler 1912. Josep Prats, 30. L’Hospitalet

El Celler 1912 a l’Hospitalet és un dels més antics que hem visitat. Per començar l’entorn del mateix ens descobreix un barri molt tranquil, carrers estrets, edificacions baixes que deixen veure el cel, és molt agradable fer-hi una passejada. Ha estat sempre una bodega des de que es va obrir al 1912 , any que li dona el nom actualment. Havia estat portat sempre per membres de la mateixa família fins l’any 93, que va passar a mans de l’Antoni Pons i encara porta el timó ajudat pel seu fill Oliver.

 

El local té molt caràcter i evidència molta història. Des de una posició elevada una bona col·lecció de botes de bona mida sembla que ens vigilin. La nevera de fusta és impressionant, gran, amb portes de diferents mides que conserven els tiradors originals de llautó, peces d’un disseny auster i elegant, casi orfebreria funcional. L’Antoni ens explica els bricolatges imaginatius que ha de fer per mantenir-los en funcionament. Tot admirant la nevera ens preguntem el perquè aquest aparell fet per refredar pot conferir tanta calidesa a l’espai que l’envolta.


Té àmplia oferta de vi a doll i embotellat, vermut, licors i també tenen Pilsner Urquell de barril !!!!!.

L’Antoni és un bon coneixedor de l’ofici, donant el seu toc personal a la sacrosanta cerimònia del vermut i ens sorprèn amb unes banderilles que combinen sabors i textures: seitó, cogombre, tomàquet sec i ametlla o arengada fumada amb tomàquet sec i bitxo, tot banyat en un oli que l’hi acaba d’arrodonir el gust. Les anxoves són de molt bona qualitat i mida.

Conclusió: fora de Barcelona, i no tan lluny, està aquest Celler que bé es mereix una visita.

Horari:

9,30-3 i 5,30-9 Hores

Dissabte 9,30-3. Diumenge 10,30-3H.

Dilluns tancat

Tel. 93 3384726[google-map-sc focus=”0″]


 

Un comentari

Deixa un comentari: