Celler Cal Marino. Margarit, 54

La mitjana d’edat de les bodegues que hem introduït en aquest blog és de més de 50 anys i tanmateix hem deixat palès que un dels aspectes que més ens atrau d’aquests establiments és que tenen història. De la bodega que ara parlarem fem una excepció. No té ni dos anys. Però ens ha agradat i si haguéssim d’esperar 50 anys per visitar-la ho tindríem txungo perquè en el cas improbable de que encara ens aguantéssim drets, el més segur és que tinguéssim prohibit l’alcohol. I és bastant lleig anar a un d’aquests establiments i demanar una Fanta.

És un local que comença per un passadís bastant ampli amb moltes botes de vi noves. I això té bastant mèrit, l’obrir una bodega amb venda de vi a doll, perquè per el que sabem l’Ajuntament no et dóna masses facilitats a l’hora d’obrir un d’aquest locals. I al fons ens trobem amb un espai més ampli, quadrat, hi ha un mostrador amb diverses tapes amb molt de color i bona pinta. Els sostres són molt alts , alguna paret de totxo vist, altres folrades amb fustes provinents de caixes de vi. I és que a part del vi a doll, tenen una molt extensa gama de vins embotellats.

El celler Cal Marino , obert des de novembre del 2009, és obra de l’Eduard. El nom de Cal Marino ve del renom de la seva família a Ulldemolins. L’Eduard abans de vendre vermut havia venut de tot i té les qualitats de l’ofici; és capaç de comunicar-te de manera subliminar que el vi, vermut o tapa que estàs a punt de consumir han estat creats especialment per tu i que en conseqüència la descàrrega de dopamina que experimentara el teu cos serà la hòstia. Ell està controlant de manera discreta que tot funcioni com ha de ser en aquest local.

Abans havia estat un taller mecànic de pneumàtics de cotxe i el profit que n’ha tret amb la manera casi monacal que ha tingut per decorar-lo és admirable.

L’aspecte més destacable està en el capítol de les tapes, tenen una oferta molt amplia i original.

Ens va impressionar la “Piruleta”, començant per el nom, (divertit), en un palillo llarg que travessa un llagostí, tomàquet sec i oliva farcida, impacte de colors a la vista i de sabors a la gola. Capítol apart les croquetes: de trompetes i calçots, de sobrassada, de ceps i foie, d’escudella, de roquefort i nous i vàries mes. Altres més sofisticades com figes amb foie. Els Xapines una mena de torrades amb una gran varietat de coses per sobre, mescles tan dispars com sobrassada-tete de moine-mel o torta del casar i cecina. I las “papas arrugàs” amb tres tipus de salses. I els matins entre setmana la super oferta: Copeta i tapeta 1,75.-Euros.

 Tot això en un dels barris amb més caràcter de BCN i també avui en dia amb més mestissatge.

Dimarts-divendres 12-15,30/19-23

Cap de setmana 11,30-15

Tel 93 329 45 92

[google-map-sc focus=”0″]

2 comentaris

Deixa un comentari: