Gran Bodega Elkano. Elkano, 45

Aquesta bodega es indefinible, podria tenir com a subtítol el nom d’aquella peli japo “El imperio de los sentidos” perquè un cop ets dins els cinc sentits es foten a tope. El sentit auditiu d’entrada tindrà que distingir entre la tele i música tipus cassette de benzinera sonant simultàniament, a mes del soroll del personal. També es barregen les olors de la gran varietat de tapes, del vermut i altres begudes. El sentir del gust el posareu a treballar al provar les tapes i fusions tan senzilles com demanar unes anxoves i que te les serveixin amb uns quants berberetxos, olives i carxofes.


La vista pot ser el sentit que tindrà uns efectes mes estimuladors de les sinapsis, el camarot dels Marx Brothers era un paisatge desert comparat amb el que hi ha aquí. Rodes de carro, tricornis de Guàrdia Civil, peces d’artilleria diversa, un tamboret amb potes de cabra (¿ Marcel Duchamp?), una xarxa de pesca farcida de l’inesperat i mil objectes mes. Arribem al capítol de les fotos, és el que ens provoca mes confusió al percebre les imatges de Franco, José Antonio i Tejero. Arribats a aquest punt ens preguntem: les anxoves, tenen ideologia? Els seitons, tenen memòria històrica? La confusió augmenta quant veus un pòster gran de Fidel Castro. Un consell: pren-ho com informació històrica del segle passat i gaudiràs més del vermut, que es molt bo.

L’Antonio Vàzquez i la seva dona Mª Rosa són els responsables de tot això des de fa 16 anys. Ell sap molt bé com tractar amb els parroquians i fer-te sentir a gust , ella es una gran cuinera , (les sardines en escabetx, quina bona pinta!), fa una gran varietat de tapes clàssiques, a més d’uns bocates potents.

Anteriorment havia estat una bodega que es deia “La Pilarica”, amb moltes botes de fusta de les que encara en queda alguna.

La clientela habitual son veïns de tot tipus d’aquest barri amb tanta personalitat.

[google-map-sc focus=”0″]


 

 


Deixa un comentari: