La Bodega. La Capella, 17. Les Borges Blanques

Arriba el canvi de paradigma! Fins ara tan sols havíem parlat de bodegues de Barcelona (i una de L’Hospitalet, que tampoc és tan lluny). Si ha estat així no és pas perquè creiésim que el centre del món és a BCN, ja que estem d’acord amb el senyor Dalí en què el centre de l’univers està a l’estació de tren de Perpignan. Si no ho havíem fet abans era per gosseria de moure’ns. Ara estem decidits a parlar de bodegues d’altres províncies i començarem per una situada a Les Borges Blanques. És la capital de Les Garrigues, una població de secà, de dimensions humanes, una llarga i magnífica plaça porxada, lloc de naixement d’en Francesc Macià i objectiu de bombardeigs salvatges per part de l’exèrcit del Generalísimo dels Collons. També és la capital intergalàctica de loli d’arbequina. Aquesta varietat d’olives va ser introduïda per primer cop l’any 1267 pels Templers, senyors de la vila durant un temps, que la van portar de les seves possessions d’Orient. labodegaborges3

A Les Borges hi havia una bodega quasi centenària i quan la seva responsable, la senyora Rosita es va jubilar la van prendre en traspàs tres germanes, l’Anna, l’Ester i la Gemma. Tenien la intenció de seguir al mateix local aprofitant tots els elements antics que hi havien i fent els arranjaments necessaris per tal de poder consumir a dins. Malauradament la falta d’acord amb els propietaris del local les van obligar a replantejar el tema i van decidir instal·lar-se a l’altre banda del carrer. La nova bodega en conseqüència és això, més nova, però les germanes han aconseguit amb la seva manera de fer i de relacionar-se amb la clientela que l’esperit de bodega antiga hi sigui present. Els avantatges de viure a un lloc petit on no hi ha massa competència els hi ha permès posar-li a la bodega el nom de… La Bodega. Un altre oportunitat de negoci perduda per les agències de Naming.

labodegaborges2

La tradició de fer el vermut a ressorgit amb força a Les Borges entre la gent jove que sobre tot en cap de setmana ocupa la seva terrassa. Algun dissabte al migdia fan sessions de vermut amb DJ, tot fent petar la música a bon volum al carrer. Com vermut de la casa ofereixen tres tipus , blanc i negre de Batea i un altre negre de Tàrrega, (molt bo, amb el seu punt d’amargant)

Tenen tots els vins de la comarca i d’altres de zones properes. Tenen vi a doll de Batea que està força bo. No hi falta oli amb DO Les Garrigues i productes artesanals com formatge, embotits i cerveses.

No és cap secret que a MEDEDEBEBE som nacionalistes alcohòlics, (en el sentit que si la pillem, la pillem de proximitat: Rioja go home!). Si bé no la pillarem mai d’Aromes de Montserrat (grrrrrrr) hi ha un altre licor amb molta tradició a la nostra terra que sí que ens agrada i és la ratafia. Per aquest motiu ens sembla collonuda l’atenció que a La Bodega li dediquen. Organitzen tallers dirigits per experts en el tema de l’elaboració de ratafia i a més et venen tots els productes necessaris per fer-ho. Aquest licor, que també es troba amb nom similar a altre països de la mediterrània està fet amb nous verdes, aiguardent, herbes i espècies. Hi ha famílies que conserven les seves pròpies receptes i posen cura en què no es perdi aquesta tradició. S’ha de mantenir el nostre patrimoni històric-alcohòlic-cultural!

Horari:  Mati 9:30/1:30 Tarda 5:30/9:30.  Diumenge: 12/3

Tel. 973 140 395  

Deixa un comentari: