La Plata. Mercè, 28

 

L’Anna, la responsable del bar La Plata és una dona amb cabell molt curt i esguard molt llarg. Ella i abans la seva mare són en bona mesura bastant responsables de la paulatina desaparició del seitó de la Mediterrània.

El bar la Plata està situat en un edifici del segle XVII de la banda més marinera del barri gòtic. . Els pares de l’Anna el van agafar l’any 1945, sembla que abans ja era bodega. I en aquells temps llunyans a més de despatxar vi, gassoses, etc, començaven de matinada fent esmorzars potents als estibadors del port, esmorzars d’aquest que avui en dia podrien deixar fora de combat a qualsevol, molta teca i bon beure, temps aquells en que la policia si et parava et podia bufar un parell d’hòsties però tranquil que a tu no et feien bufar.

Aquella zona, el carrer de la Mercè , el carrer Ample i voltants durant els anys 50 i 60 era el barri de les “tascas” i llavors que no hi havia l’oferta d’oci que hi ha ara, era on es concentrava l’ambientillo de copes i tapeo, els caps de setmana estava ple, sobre tot d’estudiants.. Les gerres de tinto peleon contribuïen a dissoldre els sòlids principis morals que el Règim i l’Església intentaven imposar-nos, hi havia qui lligava i havia qui pillava acidesa d’estómac.

Una dia la mare de l’Anna va anar a comprar genero a la Boqueria i se li va ocorre comprar sardines i servir-les fregides. I a partir d’aquest moment ja no van parar de fregir peixets i com que controlen tan bé el tema els fan boníssims. Hi en un temps passat van arribar a fregir 100 Kilos de peix al dia. Un fet peculiar d’aquest lloc és que a més dels famosos peixets només ofereixen dos tipus més de tapa: l’amanida de tomàquet, ceba i anxoves i els pinxos de botifarra negra.

El vermut de la casa és el Perucchi.

Està ubicat en una cantonada feta de pedra que diu molt de l’antiguitat de l’edifici. A l’interior una nevera de fusta, amb unes botes a sobra dominen el paisatge. I una petita barra de marbre amb unes portes de nevera a sota, amb els seus lluents tiradors de llautó, acaben de donar caràcter i calidesa a l’espai. En Pepe i el Jose Maria, els cambrers que hi ha des de fa moltíssims anys contribueixen amb la seva simpatia a fer-te trobar a gust.Resumint, aquesta bodega és un clàssic entre els clàssics i per els que no hagin provat mai el seu peix fregit és quasi una obligació moral el fer-ho. Està gaire bé sempre ple, quan més serem més riurem.

Horari: 10/15:30- 18:30-23 h.

Diumenges i festius tancat.

Tl. 93 315 10 09

[google-map-sc focus=”0″]

Deixa un comentari: